Bine ati venit

Bine ati venit la anticariatul on-line Retrolibrary !Dragi prieteni,Vi s-a intamplat sa dati peste o carte care timp de cateva zile sa fie acel ceva pentru care renuntati la rutina zilnica? Da, nu...Daca nu, cautati-o. Dupa ce o gasiti, intrebati-va : cartea poate fi un prieten? Sper din tot sufletul ca acest blog sa fie o busola in cautarea voastra. Un loc in care ii veti intalni pe viitorii vostri prieteni tacuti si reci, dar eterni...CARTILE!duminică, 4 iulie 2010

Ziua Internationala a Cartii

Ziua Internationala a Cartii se sarbatoreste anual pe 23 aprilie si este organizata de UNESCO in scopul promovarii lecturii. Prima astfel de manisfestare s-a desfasurat in 1995, iar ziua de 23 aprilie a fost aleasa deoarece marcheaza trecerea in nefiinta a doi titani ai literaturii universale : William Shakespeare si Miguel de Cervantes, precum si a altor scriitori : poetul englez William Wordsworth, scriitorul francez Jules Barbey d'Aurevilly si poetul englez Rupert Brooke.
Originea acestei zile a cartii este o traditie din provincia spaniola Catalunia. In aceasta zi(El Dia del Libro y de la Rosa)la fiecare carte cumparata primesti un trandafir.
Exceptie de la aceasta data fac Marea Britanie si Irlanda, unde Ziua Cartii se sarbatoreste in fiecare an in prima joi din luna martie, pentru a nu se suprapune peste vacanta de Paste a elevilor. Aici, traditia a inceput in 1998, cand cateva milioane de copii au primit un tichet in valoare de o lira sterlina pe care il puteau folosi pentru a cumpara carti din orice librarie.
In Romania, in ziua de 23 aprilie se sarbatoreste Ziua Bibliotecarului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu